Een goede scheerkwast

Het doel van de kwast is om scheerschuim te maken en om het schuim op het gezicht aan te brengen. Er zijn allerlei soorten (synthetisch haar, paardenhaar, enz…) en maten. De meest voorkomende kwasten zijn varkenshaar en dassenhaar.

Kunststof haren.
Deze kwasten waren vroeger absoluut te vermijden, maar ze worden tegenwoordig beter. Kijk eens naar het model van Muhle indien u een kunststofharen kwast zoekt.
scheerkwast31

Varkenshaar.
Varkensharen scheerkwasten hebben meestal iets hardere haren maar kunnen geweldig schuim maken. Je kan rekenen op verschillende jaren trouwe dienst voor een uiterst zacht prijsje. De stugheid van de haren zorgen ervoor dat er snel een mooi schuim kan gemaakt worden. Prima om te starten.

varkenshaar-400-2

Dassenhaar.
Een echte dassenharen scheerkwast is werkelijk het neusje van de zalm en maakt van inzepen een feest. Dassenharen houden het vocht beter vast dan varkensharen. Maar de zachtheid van de haren maken het inzepen een ontspannend ritueel.
Indien u voor een dassenharen scheerkwast kiest, neem dan gelijk een hele goede met een stevig gevuld boeket van haren. Zo’n kwast kan jaren dienst doen.

dassenhaar-400-1

vorige  | volgende

Reacties gesloten