En nu aan de slag…

aan-de-slag1

U heeft nog nooit met een safety razor geschoren? Geen probleem. Speciaal voor u hebben we op de volgende pagina’s een kleine handleiding gezet.

Bijkomende vragen over het praktische gebruik van een safety razor (vasthouden, poetsen, mesjes plaatsen, enz) vindt u op de pagina omgaan met een safety razor.

Het is best mogelijk dat u zich nog nooit heeft ingezeept met kwast en scheerzeep. Daar besteedt u best veel aandacht aan. Hoe beter u inzeept, hoe makkelijker en beter u kan scheren.

Uzelf scheren met een safety razor doet u in verschillende stapjes. Eerst scheert u met de richting van de baardharen mee (meescheren), vervolgens gaat u in een andere of tegenovergestelde richting scheren (tegenscheren). Het is de bedoeling dat u bij het meescheren al een behoorlijk resultaat haalt. Het tegenscheren dient om de perfectie te bereiken.

Misschien wilt u niet elke dag een uitgebreide scheerbeurt… U kan gewoon enkel inzepen, meescheren, afspoelen,…

Misschien heeft u zich geschoren met scheerapparaten met meerdere mesjes in… U zal het hard duwen met het scheerapparaat moeten afleren. Een safety razor voelt en scheert anders: zacht en rustig.

Scheer dikwijls, dit wil zeggen verschillende keren per week.

  vorige  | volgende

Reacties gesloten